Erasmus MC vergoedt lidmaatschap V&VN

  • 10 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • V&VN Algemeen
Klompen Ziekenhuis

Het Erasmus MC betaalt als eerste academisch ziekenhuis in Nederland via een collectieve overeenkomst voor al zijn verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten het basis- én een aanvullend lidmaatschap van V&VN.

In het Rotterdamse ziekenhuis is deze samenwerking met V&VN maandag 9 oktober officieel bekrachtigd. Het Erasmus MC investeert hiermee in 2.650 zorgmedewerkers. De eerste aanmelding voor een V&VN-lidmaatschap en het Kwaliteitsregister vond op dezelfde dag plaats.

Vanwege de recente en heftige gebeurtenis in het Erasmus MC zijn er zorgvuldige afwegingen gemaakt ten aanzien van het programma. De nadruk lag op een inhoudelijke dialoogsessie met en door verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten. Centraal stonden onderwerpen als deskundigheid, eigenaarschap, zeggenschap en leren van elkaar.  

De vergoeding van een lidmaatschap van V&VN is een verdienste van de Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad (VAR) van het Erasmus MC. Deze VAR wil dat de beroepsnorm die door de beroepsgroep en V&VN is opgesteld, de norm wordt in het hele ziekenhuis. Ook stimuleert de VAR collega’s om zich te registreren in het Kwaliteitsregister.

Meer weten over het lidmaatschap van V&VN? Klik hier.

Meer informatie over een collectieve overeenkomst voor jouw organisatie vind je hier.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)

Gerelateerd