Kwaliteitsregister V&V groeit

Ruim 76.000 verpleegkundigen en verzorgenden laten in het Kwaliteitsregister V&V zien dat ze hun kennis op peil houden. Dit aantal groeit nog jaarlijks. Om het register gebruiksvriendelijk te houden, is het continue in ontwikkeling. 

Laura Boots, verpleegkundige in de wijk, maakt sinds kort gebruik van het Kwaliteitsregister V&V. "Ik probeer goed bij te blijven in mijn vak. Het Kwaliteitsregister geeft me een duidelijk overzicht van wat ik heb gedaan." zegt Laura. Kim Willemsen, verzorgende IG: "Sinds een half jaar werk ik in een verpleeghuis. Via mijn werkgever ben ik lid geworden van V&VN én heb ik me ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V. Via het Kwaliteitsregister wil ik laten zien wat ik doe en ik zie het als een kans om mijn kwaliteit te upgraden."

Inschrijven
Kim Willemsen: "Toen ik me ging inschrijven heb ik een collega aan de mouw getrokken en gevraagd hoe ik het moest doen. Samen hebben we mij ingeschreven. Het lukte alleen niet om mijn diploma op te voeren. Daarvoor heb ik contact met V&VN gezocht, die me heel goed hielpen."
"Ik ben zelf gaan kijken hoe ik me in moest schrijven, maar vond het wel lastig. Ik kon niet goed zien hoe ik aan de slag kon gaan." vertelt Laura. V&VN is continu aan het kijken hoe de gebruiksvriendelijkheid van het Kwaliteitsregister V&V kan verbeteren. Zo worden er korte filmpjes ontwikkeld dit je stap voor stap uitleggen hoe je bijvoorbeeld een overige deskundigheidsbevorderende activiteit kunt opvoeren. 

Stimulans om bij te blijven
"Toen ik in mijn portfolio keek zag ik dat er nog maar weinig scholingen in stonden" zegt Laura. "Dat stimuleert mij wel. Ik probeer deskundig te blijven in mijn vak." Ook Kim Willemsen houdt haar kennis op peil: "Ik vind dat je altijd deskundig moet blijven. De technologie en protocollen veranderen zo snel. Als je geen bijscholingen volgt, kun je niet professioneel handelen. Ik heb nu al een paar bijscholingen in de organisatie mogen meemaken. Externe scholing is wel ver weg, als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, zoals ik." 
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Homepage, Nieuws nieuwspagina

Gepubliceerd:20-12-2016
Aantal keer bekeken:1583

Reactie(s)
Geef je reactie

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.