Kwaliteitsregister V&V wordt gewaardeerd door verpleegkundigen en verzorgenden

Uit het jaarlijkse V&VN-ledenonderzoek 2016 blijkt dat 44 procent van de leden van V&VN verwacht dat een beroepsvereniging een kwaliteitsregister biedt. De waardering van het Kwaliteitsregister V&V is in de laatste jaren gestegen naar een 7,3. In 2014 werd het register nog beoordeeld met een 6,8.

Sonja Kersten, directeur V&VN: "Met het Kwaliteitsregister V&V willen we verpleegkundigen en verzorgenden stimuleren hun vak bij te houden en dit zichtbaar te maken. Het is goed om te lezen dat het register positief gewaardeerd wordt door de leden."

Meerwaarde
De grootste meerwaarde van het Kwaliteitsregister V&V is volgens de 3.371 respondenten dat ze alle activiteiten, die hebben bijgedragen aan het vergroten van hun kennis, overzichtelijk op een rij zien staan. Het feit dat je via het Kwaliteitsregister V&V je (toekomstige) werkgever kunt laten zien wat je aan deskundigheidsbevordering hebt gedaan, wordt door 35 procent als belangrijkste meerwaarde ervaren. 28 procent geeft aan dat ze door het Kwaliteitsregister V&V bewuster bezig zijn met hun deskundigheid.

"Om te zorgen dat het Kwaliteitsregister verpleegkundigen en verzorgenden ondersteunt, moet het gebruiksvriendelijk en transparant zijn. Hier krijgen we nog regelmatig feedback op, voornamelijk via werkgevers die een collectieve overeenkomst hebben afgesloten waarbij hun verpleegkundigen en verzorgenden het Kwaliteitsregister kunnen gebruiken. Daarom wordt het register continue verbeterd." zegt Kersten. "Zo kijken we hoe we het inschrijfproces makkelijker kunnen maken en informeren we mensen jaarlijks hoe ze ervoor staan. Ook is het nu mogelijk intercollegiale toetsing op te voeren en wordt er gekeken hoe informeel leren een plek kan krijgen. Voor werkgevers zorgen we dat ze beter inzicht krijgen hoe hun medewerkers ervoor staan en dat de er koppelingen tussen het register en hun systemen mogelijk zijn om
administratieve lasten te beperken."

Het Kwaliteitsregister V&V is voor 28 procent van de leden de belangrijkste reden om lid te zijn van de beroepsvereniging V&VN. Het is ook mogelijk je in te schrijven in het Kwaliteitsregister V&V, zonder lid te zijn van  V&VN. Dagelijks groeit het aantal mensen dat de deskundigheid bijhoudt in het Kwaliteitsregister. Vandaag staat de teller op maar liefst 76.000 verpleegkundigen en verzorgenden.

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Homepage, Nieuws nieuwspagina

Gepubliceerd:10-11-2016
Aantal keer bekeken:1144

Reactie(s)
Geef je reactie

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.