Van verzorgende naar verpleegkundige

Je bent verzorgende en houdt al jaren je deskundigheid bij in het Kwaliteitsregister. Wat gebeurt er als je een opleiding tot verpleegkundige (hbov-v of mbo-v) hebt afgerond en je je inschrijft in het BIG-register?

Vanaf dat moment mag je je verpleegkundige noemen. En omdat het Kwaliteitsregister twee deelregisters kent, één voor verzorgenden en één voor verpleegkundige, moet je jezelf (opnieuw) inschrijven in het Kwaliteitsregister. Maar nu als verpleegkundige.


Hoe inschrijven

Je kunt je als verpleegkundige inschrijven vanaf het moment dat je geregistreerd staat in het BIG-register. De nieuwe inschrijving regelen wij voor je. Wat moet je daarvoor doen?


Bijhouden van je deskundigheid

Vanaf jouw nieuwe inschrijving ga je starten met het bijhouden van je deskundigheid als verpleegkundige. Hiervoor gelden iets andere normen dan toen je nog als verzorgende was ingeschreven. Als verzorgende heb je namelijk minimaal 60 uur geaccrediteerde scholing per vijfjarige registratieperiode. Dit wordt ten minste 80 uur geaccrediteerde scholing nu je als verpleegkundige aan de slag gaat.

Het totaal aantal uren/punten deskundigheidsbevordering blijft hetzelfde: 184 uren per vijf jaar. Hiervoor telt dus niet geaccrediteerde scholing mee, maar ook alle andere activiteiten met een leerdoel (Overige Deskundigheidsbevorderende Activiteiten).

Houd er rekening mee dat je oude portfolio niet langer zichtbaar is. Dus print het overzicht uit of maak printscreens.