Eenmalige nieuwe registratieperiode bij herregistratie vervalt

Tot 1 januari 2016 zijn er drie opties bij het aanvragen van herregistratie in het Kwaliteitsregister V&V . Na deze datum vervalt de optie voor een eenmalige nieuwe registratieperiode. Deze optie is door het College Kwaliteitsregister V&V tijdelijk aangeboden omdat er bij de start van het Kwaliteitsregister V&V onvoldoende geaccrediteerde scholingen waren.

Inmiddels is het aanbod aanzienlijk gegroeid waardoor deze optie gaat vervallen. De overige opties blijven beschikbaar: herregistratie of herregistratie met beperkte duur van één of tweeënhalf jaar.

Herregistratie

Als verpleegkundige of verzorgende sta je voor vijf jaar geregistreerd in het Kwaliteitsregister V&V. Aan het einde van de registratieperiode moet je herregistratie aanvragen. Ben je ook geregistreerd in een deskundigheidsgebied dan moet je hier ook aan het einde van de registratieperiode van vijf jaar herregistratie voor aanvragen. Herregistratie in het Kwaliteitsregister V&V staat los van je mogelijke herregistratie in het BIG-register.

Inzicht
Vraag je geen herregistratie aan voor afloop van je registratieperiode of voldoe je niet aan een van de andere voorwaarden, dan wordt jouw inschrijving in het Kwaliteitsregister V&V beëindigd. Je registratie wordt dan beëindigd . Als je aan de toelatingseisen voldoet kun je je opnieuw inschrijven in het Kwaliteitsregister V&V. Op het moment dat mensen bekijken of je bent ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V, het zal zichtbaar zijn dat je niet bent geherregistreerd, maar opnieuw bent ingeschreven. Zo wordt zichtbaar wie er actief gebruik maakt van het register. Dit wordt begin 2016 zichtbaar.
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Registratiecommissie, Nieuws Homepage, Nieuws nieuwspagina

Gepubliceerd:06-11-2015
Aantal keer bekeken:4703

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.