Nieuwe voorzitter Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V

Wiebe de Vries is vanaf 18 juni voorzitter van de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V. Hij neemt deze functie over van Nicolien van Halem. De Vries: "De komende drie jaar wil ik met de accreditatiecommissie het begrip kwaliteit verder uitwerken en concretiseren. Waar kwaliteit nu veelal betrekking heeft op procedures zou ik graag willen komen naar het meten van kwaliteit op basis van procedures, inhoud van scholingen en vorm van aanbieden."

De Vries werkte als verpleegkundige, hoofdverpleegkundige en leraar Verpleegkunde. Daarna was hij werkzaam als manager bij het Nederlandse Rode Kruis, hoofd Onderzoek en Ontwikkeling bij Het Oranje Kruis en ambtelijk secretaris van de Nederlandse Reanimatie Raad. Hij was lid van verschillende commissies en Europese werkgroepen op het gebied van Eerste Hulp en reanimatie. En is nu lid van de Education Working Group en de International Course Committee Instrutor Courses van de European Resusciation Council. Ook is De Vries lid van de Wetenschappelijke Raad van de Nederlandse Reanimatie Raad. De Vries is benoemd voor de duur van drie jaar.

Afscheid
Sinds de start van het Kwaliteitsregister V&V was Van Halem betrokken bij de accreditatiecommissie, waarvan de laatste zes maanden als voorzitter. Tijdens haar zittingstermijn is er veel veranderd. In de begintijd werden alle accreditatieverzoeken nog per post ingediend. Door de stap naar digitalisering van het accreditatieproces in 2013 werd aanbodaccreditatie mogelijk.
Arnout Uitewaal, secretaris Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V: "Haar scherpe blik en heldere kritiek, alsmede haar deskundigheid en grondige werkwijze maakte Van Halem een aanwinst voor de accreditatiecommisse." Sinds 2013 heeft Van Halem bijna 400 aanbodaccreditaties beoordeeld.

Lees meer over de Accreditatiecommissie Kwaliteitsregister V&V.
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Accreditatiecommissie, Nieuws Homepage

Gepubliceerd:18-06-2015
Aantal keer bekeken:3207

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.