Van mbo naar hbo: studiepunten in het Kwaliteitsregister V&V

Heb jij je opleiding tot mbo-verpleegkundige afgerond, volg je nu een opleiding tot hbo-verpleegkundige én sta je ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V? Dan kun jij je studiepunten nu zelf opvoeren als geaccrediteerde scholing in je portfolio. Elk behaald studiepunt levert je één punt (uur) op.

Hoe werkt dit precies?

In Nederland wordt de kwaliteit van hbo-v-opleidingen beoordeeld door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Voldoet de kwaliteit van een opleiding aan de gestelde kwaliteitseisen, dan wordt deze door de NVAO geaccrediteerd. Heeft een opleiding een NVAO-accreditatie, dan hoeft deze niet ook door de accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister te worden beoordeeld. De NVAO-accreditatie wordt als het ware overgenomen in het Kwaliteitsregister V&V. In je portfolio vind je een lijst met daarop alle hbo-v-opleidingen die door de NVAO zijn geaccrediteerd. Staat jouw opleiding ertussen? Dan kun je dus zelf je studiepunten opvoeren als geaccrediteerde scholing.

Kun je je opleiding ook in één keer opvoeren?

Dat kan, zodra je je diploma hebt behaald. De opleidingsonderdelen die je hebt afgerond tussentijds opvoeren kan echter handig zijn, bijvoorbeeld als je tijdens je opleiding aan herregistratie in het Kwaliteitsregister toe bent.

Meer informatie? Lees hier meer over hoe je je opleiding in je portfolio kunt opvoeren en welk bewijsmateriaal je hier precies voor nodig hebt.

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Homepage

Gepubliceerd:22-11-2018
Aantal keer bekeken:1026

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.