Simpeler en overzichtelijk: het Kwaliteitsregister V&V

Op de website van het Kwaliteitsregister V&V vind je praktische filmpjes waarin je onder andere ziet hoe je in een paar stappen een activiteit toevoegt aan je portfolio of herregistratie aanvraagt. Dit is een van de vele middelen die V&VN de afgelopen maanden heeft ontwikkeld om je te ondersteunen bij het gebruik van je Kwaliteitsregister.

"We proberen het gebruik van het Kwaliteitsregister V&V op allerlei manieren makkelijker te maken. Zo helpen we verpleegkundigen en verzorgenden bijvoorbeeld herinneren dat ze hun portfolio moeten activeren voordat ze het kunnen gebruiken, krijg je elk jaar een overzicht hoe je ervoor staat, en ontwikkelen we een app waarmee je snel scholing kunt opvoeren." vertelt Harold de Graaf, hoofd Leden & Registers bij V&VN. Alles wordt samen met gebruikers van het register ontwikkeld. Er is een klankbordgroep die meekijkt. "Ook voor werkgevers komen er nieuwe mogelijkheden. We geven eenvoudiger inzicht in de deskundigheid van hun verpleegkundigen en verzorgenden en we verbeteren de implementatie van het Kwaliteitsregister V&V in organisaties. Ook gaan we bekijken of de koppeling tussen Leermanagementsystemen en het Kwaliteitsregister V&V beter kan."

 

Gemakkelijker in gebruik

Met het Kwaliteitsregister V&V biedt V&VN verpleegkundigen en verzorgenden de mogelijkheid overzichtelijk te laten zien hoe ze hun vak bijhouden. Voor zichzelf, maar ook voor (toekomstige) werkgevers. Harold de Graaf, hoofd Leden & registers V&VN: "De eerste jaren zijn we druk bezig geweest om het Kwaliteitsregister goed neer te zetten. Nu gaat er veel tijd en aandacht naar het gebruiksvriendelijker maken van het register. En we pakken het groots aan."

Het verbeteren van het Kwaliteitsregister V&V gebeurt op basis van signalen van leden en werkgevers. Wil jij V&VN tips geven over het register of laten weten wat je er van vindt? Mail dan naar registers@venvn.nl
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Homepage, Nieuws nieuwspagina

Gepubliceerd:26-04-2017
Aantal keer bekeken:2775

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.