Janneke van Vliet nieuwe voorzitter College Kwaliteitsregister V&V

Janneke van VlietJanneke van Vliet is door het V&VN-bestuur per 27 januari 2017 benoemd tot onafhankelijk voorzitter van het College Kwaliteitsregister V&V. Ze volgt Bert Fledderus op, de voorzitter van het College sinds de oprichting in 2012.

Van Vliet: "Ik ben zelf verpleegkundige en de professionalisering van de beroepsgroep ligt me nauw aan het hart, omdat goed opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden een essentiële voorwaarde zijn voor de kwaliteit van zorg voor patiënten/cliënten. Het Kwaliteitsregister V&V draagt hieraan bij en daarom wil ik mij als voorzitter de komende jaren hiervoor inzetten. Het register maakt zichtbaar aan verpleegkundigen en verzorgenden, maar ook aan werkgevers, patiënten en cliënten, dat professionals hun vak bijhouden."

Toegankelijk voor professionals én werkgevers
Een van de belangrijke onderwerpen onder het voorzitterschap van Bert Fledderus was de positionering van het register, tegen de achtergrond van het voornemen van minister Schippers om deskundigheidsbevordering als herregistratie-eis in de Weg BIG op te nemen.

Van Vliet: "Andere beroepsgroepen hebben al langer de verplichting hun vak bij te houden om geregistreerd te blijven. Gezien alle ontwikkelingen in de zorg vind ik het logisch dat dit ook voor verpleegkundigen en verzorgenden wordt geregeld. Hiervoor is het van belang dat het voor verpleegkundigen, verzorgenden én werkgevers aantrekkelijk is om het Kwaliteitsregister V&V te gebruiken. De komende jaren blijven we ons daarom inzetten om het Kwaliteitsregister bekender en toegankelijker te maken."

Ervaring
Janneke van Vliet heeft een verpleegkundige achtergrond en ruime bestuurlijke ervaring. Zij is momenteel lid van de Raad van bestuur van het Bravis Ziekenhuis en vice-voorzitter van de Raad van toezicht van Visio. Van 2002 tot 2009 was zij lid van het bestuur van V&VN.
Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws College Kwaliteitsregister V&V, Nieuws Homepage, Nieuws nieuwspagina

Gepubliceerd:02-02-2017
Aantal keer bekeken:2622

Geef je reactie

Goed om te weten: er kijkt altijd nog iemand naar je reactie voor we deze plaatsen.
We plaatsen deze alleen als ze respectvol en gepast zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers mogen reacties plaatsen.