Actieve gebruikers

70.000 verpleegkundigen en verzorgenden staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister V&V. Dit biedt ze de mogelijkheid te laten zien wat ze doen om hun kennis op peil te houden. Niet iedereen die staat ingeschreven maakt actief gebruik van het Kwaliteitsregister V&V. Daarom gaan we verpleegkundigen en verzorgenden via diverse e-mails motiveren.

Mijn Kwaliteitsregister V&V
Sinds juli 2016 ontvangen alle verpleegkundigen en verzorgenden die ingeschreven staan in het register jaarlijks een e-mail met informatie over hoe ze ervoor staan.

Actief gebruik maken van het het Kwaliteitsregister V&V
Verpleegkundigen en verzorgenden moeten altijd zelf hun inschrijving in het Kwaliteitsregister V&V afronden. Hier staat in een paar stappen uitgelegd hoe zij dit kunnen doen.

V&VN krijgt regelmatig de vraag van zorgorganisaties om door te geven welke medewerkers nog geen actie hebben genomen. Om privacy redenen mag V&VN deze gegevens niet verstrekken. Om verpleegkundigen en verzorgenden die nog niet actief zijn hierop attenderen ontvangen zij vanaf 2017 elk kwartaal deze e-mail:


Startdatum Kwaliteitsregister V&V
Vanaf het moment waarop een verpleegkundige of verzorgende zijn persoonlijke portfolio in Mijn V&VN activeert, start zijn registratieperiode van 5 jaar in het Kwaliteitsregister. Er kunnen geen scholingen voor de startdatum van een registratie worden opgevoerd in het portfolio van verpleegkundigen en verzorgenden. Dit is en blijft zo. Wil een verpleegkundige of verzorgende zijn deskundigheid aantonen in het Kwaliteitsregister V&V, dan is het dus van groot belang dat hij/zij zijn portfolio activeert. Met de mail die wij gaan sturen, stimuleren wij verpleegkundigen en verzorgenden dit te doen.

Vanaf 1 november 2016 vervalt daarom de kolom startdatum daarom op de mutatielijst, die zorgorganisaties gebruiken om nieuwe medewerkers aan V&VN door te geven. 

Overgangsregeling
Pas vanaf het moment dat verpleegkundigen en verzorgenden hun persoonlijke portfolio activeren, start hun registratiedatum in het Kwaliteitsregister V&V. Vanaf die datum kunnen activiteiten door hen of aanbieders van scholing worden opgevoerd. We willen verpleegkundigen en verzorgenden die zich hier niet bewust van waren de kans bieden alsnog eerder gevolgde scholing op te voeren. Daarom geldt er tot 1 januari 2017 een overgangsregeling. Verpleegkundigen en verzorgenden ontvangen op 1 november hierover onderstaande e-mail: